Macron, 40 SCALP füzesinin Ukrayna’ya transfer edildiğini duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Macron, 40 SCALP füzesinin Ukrayna'ya transfer edildiğini duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Şubat ayında Ukrayna’yı ziyaret edeceğini açıklayarak, 40 SCALP füzesinin Ukrayna’ya devredildiğini ve ziyareti sırasında güvenlik garantilerine ilişkin anlaşma imzalanacağını duyurdu.

Reuters tarafından bildirildiğine göre Macron’un Elysee Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya yaklaşık 40 uzun menzilli SCALP füzesi ve birkaç yüz bomba teslim edileceğini söylediği kaydedildi.

Macron, “Çok daha fazla ekipman transfer edeceğiz ve Ukrayna’ya hava sahasını koruması için ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olacağız” dedi.

Kiev ile güvenlik garantileri konusunda ikili bir anlaşma üzerinde çalıştığını ve anlaşmanın birkaç hafta içinde imzalanması gerektiğini kaydetti.

Macron, “Şubat ayında bizzat Ukrayna’ya gideceğim. Bu metinlerin kesinleştiğini açıklayacağım. Bahsettiğim mühimmat tedariki de başlayacak” diye vurguladı.

Fransa halihazırda, menzili yaklaşık 250 km olan ve Ukrayna’nın mevcut füze kapasitesinin üç katı olan yaklaşık 50 SCALP füzesini teslim etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Macron, önümüzdeki haftalarda Avrupalıların Rusya’ya karşı kendini savunmaya devam edebilmesi için Ukrayna’ya desteklerini artıracaklarını, çünkü Moskova’nın Ukrayna’yı yenmesine izin verilemeyeceğini, aksi takdirde Avrupa’nın güvenliğinin riske gireceğini de sözlerine ekledi.

Fransa’nın, Ukrayna’nın güvenlik garantileri konusunda anlaşma imzalayacağı ikinci ülke olacağını hatırlatmak gerekir.

12 Ocak’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve İngiltere Başbakanı Sunak güvenlik alanında ikili bir anlaşma imzalamıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com