Büyükelçisi Andriy Sıbiga’ya “Türkiye’nin En Aktif Yabancı Diplomatı” Ödülü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği EkoAvrasya kuruluşunun 13’üncü yılında organize ettiği Avrasya Hizmet Ödülleri çerçevesinde, “Türkiye’nin En Aktif Yabancı Diplomatı” ödülüne layık görüldü.

EKOAVRASYA BAŞKANI: UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ VE EGEMENLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ

Ukrayna Büyükelçiliğini ziyaret ederek ödülü takdim eden EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, “Türkiye’deki görevinize başladığınızdan beri ülkede Ukrayna’yı tanıtmak için çok iş yaptınız. Ülkelerimizin ikili ilişkilerinin ve bölgelerarası ilişkilerinin daha da gelişmesi için siz ve ekibinizin daha büyük katkılarda bulunacağından eminim.  Ülkelerimizin başarılı ilişkilerini iki hafta önce Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de EkoAvrasya’nın şubesinin açılması oldu” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, EkoAvrasya olarak bütün platformlarda Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve Kırım’ın işgalini kınadıklarını belirten Eren, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini destekliyoruz. Kırım’ın işgalini ve Kırım Tatar halkının insan haklarının ihlalini, özellikler 27 Mart’ta Kırım’da Kırım Tatarlarına karşı düzenlenen baskıları kınıyoruz”dedi.

BÜYÜKELÇİ SIBİGA’DAN TEŞEKKÜR

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga da kendi ve ekibi adına ödül için teşekkür ederek “Bölgelerde yaptığımız bütün görüşmelerin projelerle sonuçlanması çok önemli. Örneğin, Mardin ziyareti yazın Ukraynalı çocukların katılacağı bir festivalle sonuçlandı. Ayrıca, Şanlıurfa ve Erzurum’da sanayi odaları bazında bazı anlaşmalarımız var. Bu bölgelere Ukrayna’dan gelen turist sayısında da artış kaydedildi.değerlendirmesinde bulundu.

EKOAVRASYA DERNEĞİ

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, daha yaygın olarak bilinen adıyla EkoAvrasya, Türkiye’nin küreselleşen dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için çalışan bir grup girişimci, akademisyen ve profesyonel iş insanı tarafından 2006 yılında Ankara’da kurulmuştur.

Türkiye’nin uluslararası kamuoyunda etkinliğini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştiren EkoAvrasya, Türkiye ve Avrasya ülkeleri arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel iş birliği ve dostluk bağlarının kuvvetlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar icra etmektedir.

Türkiye’nin tanıtımında büyük önem arz eden kamu diplomasisi faaliyetleri EkoAvrasya’nın önceliği olmuş ve bu alanda birçok önemli etkinliğe imza atarak Türkiye’nin stratejik iletişimine ve etkin tanıtımına yaklaşık 40 ülkede yapmış olduğu faaliyetler ile katkı sağlamıştır.

Kaynak: QHA – Kırım Haber Ajansı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com