Scholz: Rusya, Ukrayna ile barış görüşmeleri için askerlerini geri çekmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Rusya, barış görüşmelerini mümkün kılmak için askerlerini Ukrayna’dan çekmelidir. Kremlin barışı sağlamak için adımlar atmalıdır.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz yaptığı açıklamada, Rusya’nın barış görüşmelerini mümkün kılmak için Ukrayna’dan askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi.

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Scholz, Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği desteği yineledi ve Rusya’yı barış için adım atmaya çağırarak “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı açık ve şimdi bir şeyler yapması gereken ülke Rusya’dır. Barışın mümkün olması için ileriye doğru bir adım atmalı ve gerekli olan birliklerin geri çekilmesidir.” diye ekledi.

Ukrayna’nın olası yeni bir Rus saldırısı uyarıları ve Kiev’in daha fazla silah ve mühimmat talebi sorulduğunda Scholz, askeri desteğin devam edeceği sözünü vererek “Ukrayna’nın kendisini savunması için ihtiyacı olan her şeyi alması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Mühimmat üretiminin hızlandırılmasını sağlayacağız. Kendi tedarik ettiğimiz silahlar için olduğu kadar, Doğu Avrupa’dan transfer edilen silahlar için de. Bu devam eden bir görev olarak kalacak. Her zaman söylediğimiz gibi, gerektiği sürece Ukrayna’yı destekleyeceğiz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com