Ukraynalıların %94’ü vatandaşlıklarından gurur duyuyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalıların %94'ü vatandaşlıklarından gurur duyuyor (anket)

Razumkov Merkezi’nin araştırma merkezi tarafından yürütülen bir ankete göre Ukraynalıların %94’ü vatandaşlıklarından gurur duyuyor.

Yapılan ankette, ‘Ukrayna vatandaşı olmaktan ne kadar gurur duyuyorsunuz’ sorusuna, %70.7’si çok gurur duyduğunu, %23.3’ü gurur duyduğunu, %3.7’si pek gurur duymadığını, %0.5’i hiç gurur duymadığını şeklinde yanıt verirken, %1.9’u soruyu cevaplamadı.

Karşılaştırma için Aralık 2015’te Ukraynalıların yalnızca %68.4’ü Ukrayna vatandaşlığından gurur duyuyordu.

Ayrıca ankete göre, yanıt verenlerin %97.6’sı Ukrayna bayrağıyla gurur duyuyor veya olumlu bir tavır sergiliyor, %97.8’i Ukrayna arması ile gurur duyuyor veya olumlu bir tavır sergiliyor, %92.3’ü Ukrayna marşına karşı olumlu bir tavır sergiliyor. %93’ü Ukrayna grivnası ile gurur duyuyor veya olumlu bir tavır sergiliyor, %97.9’u Ukrayna diline karşı gurur duyuyor veya olumlu bir tavır sergiliyor.

Milletvekilleri, yabancıların Ukrayna’ya girişine ilişkin kuralların güçlendirilmesini istiyor

Ayrıca, Ukrayna’dan kalıcı bir ikamet yerine göç etmek isteyip istemedikleri sorulduğunda, yanıt verenlerin %10.8’i evet, %74.9’u hayır diye cevaplarken, %14.3’ü ise yanıt veremedi.

Ankete katılanlar, göçün ana nedenleri arasında savaştan, zor ekonomik durumdan ve akrabalarla yeniden bir araya gelme arzusundan bahsetmiştir.

Özellikle, çocuklarınızın Ukrayna’da yaşamasını isteyip istemediğiniz sorusuna, katılımcıların %75.7’si isterim, %9.8’i istemem diye cevap verirken, %14.5’i cevap vermedi.

Anket 23-31 Mayıs 2023 tarihlerinde 18 yaş üstü 2020 katılımcı ile yapılmıştır. Aktif çatışmaların yaşandığı yerler hariç, ülkenin Ukrayna’nın kontrolü altındaki tüm bölgelerini kapsıyordu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com