Çavuşoğlu: Putin Erdoğan’a, Ukrayna ile “yeni koşullarda” müzakerelere hazır olduğunu söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya lideri Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a , iddiaya göre Ukrayna ile müzakerelere geri dönmeye hazır olduğunu, ancak Rusya Federasyonu’nun “yeni şartları olduğunu” söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo‘nun yarın düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere geldiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Japonya Ulusal Basın Kulübü’nde (JNPC) gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken Ukrayna-Rusya Savaşı’ndaki son gelişmeler ışığında nasıl bir yolla gidilebileceğine ilişkin bir soruya “Esasen iki liderin (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin-Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy) bir araya gelmesiyle artık bir ateşkes söz konusu olabilir.” ifadesini kullandı.

The Jerusalem Post: Zelenskiy yılın en etkili Yahudisi oldu

Çavuşoğlu, Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her görüşmesinde Zelenskiy’le de bir araya gelmeye hazır olduğunu ve Ukrayna tarafından da müzakerelere dönme isteğinin defaatle geldiğini aktararak “Fakat savaş uzadıkça daha karmaşık hale geliyor, daha zorlaşıyor. Yine Semerkant’ta, Sayın Putin, Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşmede, müzakerelere dönebileceklerini söylemişti. Tabii yeni şartlar olduğunu da söylüyorlar.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ukrayna ile Rusya arasında “adil” bir barış olması gerektiğini ve Rusya Federasyonu’nun işgal ettiği toprakların Ukrayna’ya ait olduğunu belirterek ayrıca “Batı’daki bazı aktörler Rusya’yı zayıflatmak için savaşı sürdürmekten yana” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com