Yermak, İsrail’i “barbar Rus devleti” ile bağlarını kesmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak, İsrail’in net bir tavır almasını ve Ukrayna’ya karşı acımasız bir savaş başlatan Rusya ile bağlarını koparmasını istedi.

İsrail Hayom’daki köşesinde bir makale yayınlayan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak, Roş Aşana kutlaması arifesinde İsrail’e dönerek, Ukrayna halkının da Yahudiler gibi kendilerini teröristlerden korumaya çalıştığını ifade etti.

Hangi ülkelerin temsilcileri Rusya’nın sözde referandumlarına gözlemci oldu?

Ukrayna’nın savaşı durdurmasına yardım etmek için daha fazlasının yapılmasını isteyen Yermak “İsrail ve Ukrayna aynı savaşı yürütüyor: Bu bütün bir ulusu yok etmeye çalışan teröristlere karşı bir savaş. Zor bir sınavda, Ukrayna’nın yükünü paylaşmaya hazır ve sadık müttefiklere ihtiyacı var, çünkü onlar özgürlük ve barışın gerçek değerini biliyorlar.” dedi.

İsrail’e Rusya ile işbirliğini durdurmasını ve onunla tüm bağlarını kesmesini de tavsiye ederek “Kendini düşünmek için durmanın ve sinsi ve barbar Rus devletiyle bağlarınızı koparmanın zamanı geldi” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Yermak, Şubat ayında Harkov’un bombalanması sırasında Yahudi cemaatinin mucizevi bir şekilde hayatta kaldığını ve Yahudi halkının temsilcilerinin Ukraynalılara yardım etmeye devam ettiğini hatırlattı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com