The Jerusalem Post: Zelenskiy yılın en etkili Yahudisi oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Rusya'nın açıkladığı referandumlar ve seferberlik üzerine: Ukrayna'nın tutumu değişmiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, İsrail gazetesi The Jerusalem Post’a göre 2022’nin en etkili 50 Yahudisi sıralamasında ilk sırada yer aldı.

İsrail gazetesi Zelenskiy’nin fotoğrafını kapağa yerleştirerek Zelenskiy örneğinden ilham alan özgür dünya uluslarının, son zamanlarda hiç olmadığı kadar birlik içinde, daha kararlı ve daha odaklanmış durumda olduklarını yazdı.

AB Konseyi başkanı: Seferberlikten kaçan Ruslara, AB sınırları açılmalı!

Gazete “Askeri lider, 1980’lerin sonlarında Demir Perde’nin çöküşünden bu yana görülmemiş bir şekilde dünya düzenini değiştirdi ve neredeyse tüm Batı dünyasını Rusya’ya ve onun güçlü Devlet Başkanı Vladimir Putin‘e karşı çevirdi.”

En etkili 50 Yahudi sıralamasında ikinci sırada İsrail Başbakanı Yair Lapid ve üçüncü sırada Fransa Başbakanı Elizabeth Born yer almaktadır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin yahudiliği üzerine gazete şunları yazdı:

Zelenskiy’nin Yahudiliği, büyük resme ilginç bir alt plan yaptı. Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve büyükbabasının babası ve onun üç erkek kardeşi Holokost’ta öldürüldü. Gençlik döneminde, İsrail’de okumak için kendisine teklif edilen bursu, babası tarafından geri çevirmeye zorlandı. Basında çıkan haberlere göre daha sonra Yahudi olmayan bir kadınla evlendi ve çocukları vaftiz edildi.

2019 seçim kampanyasında Zelenskiy’nin Yahudi olması hiçbir rol oynamadı ve bizzat kendisi, “Yahudi olmam, özelliklerim arasında sorulan 20. soruyla alakalı” diyerek buna bir cevap verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com