Ukrayna NASAMS hava savunma sistemlerini aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna NASAMS uçaksavar sistemleri aldığında Rus füze terörü aşılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı, ABD’de NASAMS hava savunma sistemlerini aldıklarını ancak şimdilik bu sayının tüm sivil altyapıyı güvence altına almaya yetmeyeceğini vurguladı.

Ukrayna, Amerikan NASAMS hava savunma sistemlerini aldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy CBS ile yaptığı röportajda ABD’nin liderlik göstermesine ve hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya transfer etmesine kesinlikle ihtiyacımız var. Halihazırda onaylanan olumlu karar için Başkan Biden ve Kongre’ye teşekkür etmek istiyorum. NASAMS’ı aldık.” dedi.

Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Bu sistemlerin sayısının Ukraynalıların sivil altyapısını, okullarını, hastanelerini, üniversitelerini ve evlerini Rus füze saldırılarından korumak için yeterli olmayacağını vurgulayan Zelenskiy “Ukraynalıları eve dönmeye çekmek için güvenliğe ihtiyacımız var. Güvenli olursa gelirler, yerleşirler, burada çalışırlar ve vergilerini öderler, o zaman bütçemizde 5 milyar dolar açık kalmaz. Bu herkes için olumlu olur.” şeklinde açıkladı.

Zelenskiy daha önce Ukrayna’da ekonomi ve ticari hayatın canlanması için hava savunmasına ihtiyacı olduğunu vurgulamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com