Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun işgal altındaki topraklarda belirli kişilerin seferber edilmesini halka karşı suç olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Cuma akşamı yayınladığı bir video mesajında şunları söyledi:

“Oldukça haklı olarak, Ukrayna’nın halâ kontrol ettikleri yerlerinde sözde referandumlara dünya tepki verecek: kesin olarak kınanacaklar, aynı zamanda işgalcilerin şu anda Kırım ve diğer bölgelerde gerçekleştirmeye çalıştıkları suç seferberliğine tepki gösterecek. Bunlar sadece uluslararası hukuka ve Ukrayna hukukuna karşı işlenen suçlar değil. Bunlar belirli kişilere, halka karşı işlenen suçlardır.

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi üyeliğinin askıya alınması isteniyor

Şimdi Kırım’da, Kırımlıların toplu olarak yaşadığı yerlerde, onlardan mümkün olduğu kadar çok adam bulmaya ve seferber etmeye çalışıyor. Buna dair güçlü kanıtlarımız zaten var. Bu, Rusya’nın Kırım Tatar halkını yok etmeye yönelik kasıtlı bir girişimidir. Saldırgan devletin, Rus birliklerinin girdiği topraklarda mümkün olduğunca çok sayıda sakinin hayatını almak için kasıtlı bir girişimidir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com