Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi üyeliğinin askıya alınması isteniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BM Genel Kurulu toplantısında Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından saldırılarla haksız bir savaşı başlatan Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nden dışlanmasının sebebi olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın “melez savaşının” şiddeti dezenformasyonla birleştirdiğine dikkat çeken Michel “Rusya’nın güvenliği yıllardır – ve bunu tırnak içinde söylüyorum – Batı’dan tehdit altında. Bu doğru değil. Kremlin, boş yere tüm dünyayı hayali bir düşmana karşı seferber etmeye çalışıyor. Kesinlikle kimse Rusya’yı tehdit etmedi, saldırmadı veya işgal etmedi. Ve hiç kimse, kesinlikle Avrupa’da hiç kimse Rusya ile bir çatışma istemedi” dedi.

İngiltere Başbakanı: Putin, seferberlik ilanıyla başarısızlıklarını haklı çıkarmaya çalışıyor

Avrupa Konseyi başkanına göre, güvenilir çok taraflı sistem karşılıklı güven gerektiriyor, ancak BM şu anda “yeterince kapsayıcı veya temsili değil”.

Michel “Veto hakkının kullanılması bir istisna olmalıdır. Ancak gördüğümüz gibi, kural haline geldi ve reformlara acilen ihtiyaç var. Ve bu inancı sizinle paylaşmama izin verin: Güvenlik Konseyi’nin daimi bir üyesi, sebepsiz ve haksız bir savaş başlattığı için, Genel Kurul tarafından kınanmış, Güvenlik Konseyi’nden çıkarılmasını gerektiren bir savaşın başlatıcısı ve bunun otomatik olması gerektiğini düşünüyorum. “dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com