İngiltere Başbakanı: Putin, seferberlik ilanıyla başarısızlıklarını haklı çıkarmaya çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, seferberlik ilanıyla Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in feci başarısızlıklarını haklı çıkarmaya çalıştığını söyledi.

BM Genel Kurulu’nda konuşan Truss “Rusya tehdit edilmiyor. Ama biz bu gece burada toplandığımızda bile, Ukrayna’da silahlar barbarca insanları öldürmek ve sakat bırakmak için kullanılıyor, tecavüz bir savaş aracı olarak kullanılıyor, aileler parçalanıyor. Ve bu sabah Putin’in onları öldürmeye çalıştığını gördük. Feci başarısızlıklarını haklı çıkarma gayretleri ikiye katlanıyor, daha da fazla yedek askerini korkunç bir kadere gönderiyor. Umutsuzca insan hak ve özgürlüklerinin olmadığı bir rejim için demokrasi mantosunu talep etmeye çalışıyor ve daha da yanlış iddialarda ve tehditlerde bulunuyor. Bu işe yaramayacak. . Uluslararası ittifak güçlü, Ukrayna güçlü.” dedi.

İngiltere, Rusya Federasyonu ile savaşta zafer kazanana kadar Ukrayna’ya askeri desteğini artıracak

Rusya’nın davranışı ile Çarşamba günü BM’de bulunan Ukrayna’nın cesur ve onurlu first lady’si Olena Zelenska arasındaki karşıtlığın bundan daha çarpıcı olamadığını vurgulayan Truss “Ukraynalılar sadece kendi ülkelerini değil, değerlerimizi ve tüm dünyanın güvenliğini de koruyorlar. Bu yüzden harekete geçmeliyiz. Bu nedenle İngiltere, 2030 yılına kadar GSYİH’nın %3’ünü savunmaya harcayacak ve Avrupa’da güvenlik alanında lider oyuncu konumunu sürdürecek.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com