Roş Aşana için Uman’a ulaşan Hasidi hacıların sayısı 23 bine yaklaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu yıl Yahudi takvimine göre 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Roş Aşana’ya katılmak için şimdiden Uman’a 22 bin 800 kadar Hasidi hacı geldi.

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevgen Yenin, 26 Eylül Pazartesi sabahı itibariyle 22 bin 800 hacının Uman’a geldiğini söyledi.

Yenin “Bu sabah itibariyle, Çerkasi Bölgesi’nin Uman şehrine 22,800 Hasidi hacı geldi. Kamu güvenliği ve yol güvenliği 600’den fazla Ukraynalı polis tarafından garanti altına alındı. Polisler kolluk kuvvetlerimize yardım ediyorlar ama vurgulamam gerekir ki polislerimiz bu yıl çok iyi iş çıkardı. Polis, hacıların geldiği ve hatta gelmeye devam ettiği Ukrayna topraklarında otobüslere eskortluk etti.” dedi.

Ukrayna NASAMS hava savunma sistemlerini aldı

Polisin, hacıların Çerkasi bölgesinde kalmasıyla ilgili bir dizi itiraz aldığını, ancak durumun kolluk kuvvetlerinin kontrolü altında olduğunu açıklayan Yenin “Hasidi hacıların kaldıkları süre boyunca, polis yetkilileri bölgede kaldıkları olaylarla ilgili 80’den biraz fazla rapor aldı. Toplamda on ceza davası açıldı, idari suçlara ilişkin 15 protokol hazırlandı ve idari suçlarla ilgili çok sayıda karar çıkarıldı. Genel olarak durum kontrol altında ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kamu güvenliğini garanti altına almak için belirlenen görevlerle başa çıktığını bir kez daha vurgulamak isterim.” diye devam etti.

Pandemi öncesinde 2019 yılında 50 binin üzerinde Hasidi Uman’a gelmişti .

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com