Macron: Fransa’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin sınırı ve kırmızı çizgisi yok

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Macron: Fransa, uzun menzilli füzelerini Ukrayna'ya devredecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Elysée’de muhalefet liderleriyle yaptığı toplantıda “sınırların” ve “kırmızı çizgilerin” olmadığını ilan ederek, Fransa’nın Kiev’e verdiği desteği yeniden doğruladı.

La Depeche haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron parti liderleri ile yaptığı toplantıda Fransa’nın Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna’ya verdiği desteğin “sınırları” ve “kırmızı çizgileri” olmadığını açıkladı.

Fransa’dan Ukrayna’ya yardım

Şubat ayının başında Fransa Başbakanı Gabriel Attal, ülkenin yalnızca Ukrayna’ya yapılan yardımın finansmanını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlanan silah yelpazesini de genişletmeyi planladığını söyledi.

Ayrıca Fransız hükümeti, ülkenin büyük harcama kesintilerinin ardından Ukrayna’ya 3 milyar avroluk askeri yardım paketini finanse etmek için fon arıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Son zamanlarda Fransa, Paris’in Kiev’e sağlayacağı hava bombalarını kullanabilmesi için Ukrayna’nın elindeki MiG-29 ve Su-24M uçaklarını modernize ettiği öğrenildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com