Mayın güvenliği için MineFree mobil uygulaması Ukrayna’da faaliyete geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, mayın güvenliğine yönelik MineFree uygulaması Android ve iOS’ta indirilebilir hale geldi. Bu uygulama, yakınlarda olabilecek patlayıcı veya şüpheli nesnelerin tespiti konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Devlet Acil Servisi’nin basın servisi tarafından bildirildiğine göre uygulamada tehlikeli alanların bir haritası mevcut olup, kullanıcı tehlikeli bir nesneye/bölgeye yaklaştığında bildirim almaktadır.

ABD, Güvenlik Konseyi aracılığıyla Ukrayna’ya 4.5 milyar dolarlık yeni hibe tahsis etti,

Ek olarak, uygulamada, kullanıcılar patlayıcı nesnelerin bir fotoğrafını ve açıklaması ile Devlet Acil Durum Servisi’ne bildirimlerde de bulunabilmektedir.

24 Şubat’tan bu yana, Devlet Acil Servisi personeli Ukrayna topraklarında 176 binden fazla patlayıcı ele geçirdi. Aynı zamanda, bugüne kadar ülke topraklarının %30’undan fazlasının çeşitli mühimmat ve patlayıcılar tarafından potansiyel olarak kontamine olduğu düşünülmektedir.

Uygulama Android ve IOS platformlarından indirilebilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com