Poroşenko: Rusya Federasyonu’ndaki seferberlik rejimin çöküşüne yol açacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Dayanışma partisi lideri ve Ukrayna eski cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Federasyonu’ndaki seferberliğin Putin’in siyasi rejiminin çöküşüne yol açacağını söyledi.

Poroşenko, Harkov bölgesinde Özel Harekat Kuvvetleri askerleriyle yaptığı görüşmede “Bunlar çok zor zamanlar. Çünkü ‘referandum’ dedikleri sahte süreçler durumu daha da kötüleştiriyor. Anlattıkları seferberlik, sadece, görev süresi dolan Rus taşeron işçilerinin cepheden kaçmalarını önlemek içindir. Saldırganlıklarının ilk aşamasının çöküşünün bir işareti değil. Bugün personellerinin yüzde 40’ından fazlasını kaybedebilirler.” dedi.

Yermak, İsrail’i “barbar Rus devleti” ile bağlarını kesmeye çağırdı

Meseleyi bir et kavgasına benzeten Poroşenko “Bu seferberlik askeri meseleyle değil tarımla alakalı. Seferberlik öyle bir “et kampanyası” ki Rusya’dan gelmesi gereken “et” miktarını artırmak istiyorlar… Bizim için bu bir sınav ve bugün düşmanı püskürtmek için hepimiz birleşmeliyiz” diye ekledi.

Aynı zamanda Rusya Federasyonu’nda seferberlik ilanının da “Rusya’ya savaş geldi” anlamına geldiğini belirten Poroşenko “Daha önce, onlar, koltuklarına oturdular ve koltuk-televizyon vatanseverliğini göstererek Ukraynalıları nasıl öldüreceklerine dair talimatlar verdiler. Bugün kesinlikle savaşın ne olduğunu, gözyaşlarının ne olduğunu, babalarını, oğullarını, akraba kaybının ne olduğunu kesinlikle hissettiler. Bugün, protestolara gitmekten başka bir şey yapamıyorlar. Bu, ırkçı rejimin sonunun başlangıcıdır.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com