Putin: “Ukrayna sınır kontrolünü alırsa katliam olur”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu Başkanı, iddiaya göre geçici olarak işgal edilen bölgelerde toplu cinayetlerden korktuğunu söyledi.

Liga.net’in verdiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, insan hakları konseyi ile yaptığı toplantıda Ukrayna’daki af yasası kabul edilmeden, Rusya’nın devlet sınırındaki kontrolünü vermeyeceğini söyledi.

Putin, “Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinde yaşayan insanlara olası zulmün” Paris’te Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerde geçen konulardan biri olduğunu söyledi.

Putin, “Af yasası henüz kabul edilmedi. 2015’te kararlaştırdık, bazı çözümler var, ancak hiçbir şey işe yaramadı. Ve Ukrayna tarafı her zaman soruyu gündeme getiriyor: bize, sınırı birlikler ile kapatma fırsatı ver” dedi.

Putin, Ukrayna’nın Ukrayna-Rusya sınırını kontrol ettiği takdirde etnik katliamların başlayacağına inanıyor. “Fakat bundan sonra ne olacağını hayal ediyorum. Srebrenitsa olacak” diye ekledi.

Srebrenitsa nedir? Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da Müslümanların katledilmesi 1992-1995 Bosna savaşının en kanlı bölümlerinden biri. Yugoslavya Uluslararası Mahkemesi 7.000 ila 8.000 yetişkin erkeğin öldürüldüğünü tespit etti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com