Bild: Biden ve Scholz, Zelenskiy’i Rusya ile müzakereye ikna edecek bir plan hazırladılar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Alman hükümet çevrelerindeki kaynakların Bild’e anlattığına göre ABD ve Almanya, Kiev’e doğrudan diplomatik baskı uygulamadan, Ukrayna’yı Rusya ile barış görüşmelerine nasıl yönlendirebilecekleri konusunda bir strateji geliştirdi.

Bild’de müttefiklerin Ukrayna’yı, Kiev’in Moskova ile “egemenliği ve toprak bütünlüğü” konusunda müzakerelere başlamasını sağlayacak “stratejik açıdan avantajlı bir müzakere konumuna” getirmek istedikleri iddia ediliyor.

Alman hükümeti kaynakları gazetecilere verdiği demeçte, “Beyaz Saray ve Olaf Scholz’un ofisi bu konuyu koordine ediyor.” denildi.

Aynı zamanda Washington ve Berlin’in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy‘i müzakerelerin başlatılması konusunda doğrudan ikna edemeyecekleri vurgulanıyor. Ukrayna’nın iki ana silah tedarikçisi olan ABD ve Almanya, hedeflerine ulaşmak için bu avantajı kullanmaya karar verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kaynaklara göre, Ukrayna ordusunun mevcut cepheyi tutabilmesi için Ukrayna’ya tam silahlar ve tam miktarlarda tedarik edilecek, ancak Rusya’nın işgal ettiği bölgeleri kurtarma olasılığı olmayacak.

Alman hükümetinden biri, “Zelenskiy’nin kendisi de böyle devam edemeyeceğini anlamalı. Dışarıdan herhangi bir baskı olmadan. Kendi özgür iradesiyle halkına dönmeli ve müzakerelerin gerekli olduğunu açıklamalı” dedi.

Ukrayna Rusya ile müzakereye zorlanıyor

Son birkaç haftadır Batı’dan giderek daha fazla sinyal gelmeye başlıyor ve bu, Ukrayna’nın Rusya ile müzakerelere başlaması için yumuşak bir baskı olarak yorumlanabilir.

Örneğin, yakın zamanda eski NATO komutanı James Stavridis Ukrayna’ya savaştan çıkmak için bir “Kore senaryosu” önerdi ve buna “Barış Ülkesi” adını verdi. Ona göre, Ukrayna ne kadar erken barış bulursa, toparlanma da o kadar çabuk başlayacak ve Ukraynalılar ekonomi büyüklüğü açısından Rusları geride bırakacak.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com