Ukrayna Dışişleri Bakanı, Antalya’daki Diplomatik Forum’a katılmak üzere Türkiye’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, 18-20 Haziran tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nde bir çalışma ziyaretinde bulunacak ve Antalya’daki Diplomatik Forum’da yer alacak.

Dışişleri Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre “Ukrayna Dışişleri Bakanı, forumun genel oturumunda “Enerji: bizi nasıl bir gelecek bekliyor?” konusunda bir konuşma yapacak. Orta Avrupa, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Afrika ve Asya devletlerinin dışişleri bakanları ile bir dizi ikili görüşme de bulunacaktır.” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın bildirdiği gibi, Türkiye ilk kez Antalya’da bir Diplomatik Forum düzenliyor. Forumun, küresel zorluklara çözüm geliştirmek için modern diplomasinin etkili adımlarını tartışan, güncel uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunmak için yıllık bir uluslararası platform haline gelmesi amaçlanıyor. Bu yılki foruma 40’tan fazla devlet, hükümet başkanları ile dışişleri bakanının yanı sıra akademiden uzmanlar ve medya temsilcileri katılıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com