Zelenskiy: Rus teröristler için artık Karadeniz güvenli değil; gökyüzü de güvenli olmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rus teröristler için artık Karadeniz güvenli değil; gökyüzü de güvenli olmayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Karadeniz’de Rus teröristler için güvenli bir liman olmadığını, aynı şekilde gökyüzünde de güvenli bir alan olmayacağını belirtti.

Akşam konuşmasında Zelenskiy “Bugün hem Ukrayna semalarında hem de Karadeniz’de güvenliği ve kontrolü yeniden sağlayan tüm askerlerimize, tüm birimlerimize teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna bizim neler yapabileceğimizi, gücümüzün neler yapabileceğini kanıtladı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Düşen Rus askeri uçaklarının sayısının ve Ukraynalı askerlerin Rus filosuna ilişkin yeteneklerinin bunu gösterdiğini kaydederek “Artık Karadeniz’de Rus teröristler için güvenli limanlar yok ve olmayacak. Ve Ukrayna olarak gücümüz yeterli olduğu sürece gökyüzünde de onlar için güvenli bir alan olmayacak. Bu hem ortaklarımızdan gelen tedarikler hem de bizim üretimlerimizle olacak” diye vurguladı.

Rusya’ya ait “Sergey Kotov” gemisine saldırı

4-5 Mart 2024 gecesi, Ukrayna Savunma Bakanlığı GUR’un özel birimi “Grup 13”, Rusya Federasyonu’nun Karadeniz Filosunun “Sergey Kotov” devriye gemisine saldırdı. Magura V5 deniz dronlarının saldırısı sonucunda gemi kıç, sağ ve sol taraflarından hasar aldı. Saldırı Kerç Boğazı yakınında gerçekleşti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com