Zelenskiy: Rusya, Ukrayna’da “Maidan-3″ü hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna'da Barış Formülü toplantısına 50'den fazla ülke katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Moskova’nın ülke içinde “kaos” yaratarak Ukrayna toplumunda bölünme yaratmaya çalıştığını söyledi.

Rusların planları arasında bizzat Zelenskiy’nin liderliğindeki Ukrayna hükümetinin tamamının devrilmesi yer alıyor .

Cumhurbaşkanı Bloomberg’e yaptığı bir yorumda “İstihbaratımız aynı zamanda ortaklarımızdan gelen bilgilere de sahip” dedi.

Ona göre Moskova, 2014 yılında Ukrayna’da Rusya yanlısı Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç‘in iktidardan uzaklaştırıldığı Onur Devrimi sırasında yaşanan iktidarın devrilmesini simgeleyen “Maidan 3” kod adlı bir plan hazırlıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy, “Onlar için Maidan bir darbe, dolayısıyla operasyon açık” dedi.

Aynı zamanda, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile müzakereleri bir kez daha reddetti ve hükümetinin donmuş bir çatışmaya benzeyen hiçbirşeye meyilli olmayacağını söyledi.

Daha önce Başkan Vladimir Zelenskiy, Formül Barış Zirvesi’ni açıklamış ve nihai belgenin Rusya’ya ancak birliklerinin Ukrayna topraklarından çekilmesinden sonra verileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı, Rusya Federasyonu ile “kurşun altında” müzakere yapmayacağını bir kez daha vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com