Ukrayna ve İngiltere ihracat vergilerini ve kotalarını iptal etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngiltere, Ukrayna'daki büyükelçilik personelinin bir kısmını ve ailelerini geri çağırdı

Ukrayna ve Birleşik Krallık, ikili ticarette ithalat vergilerinin ve tarife kotalarının kaldırılmasını yasal olarak güvence altına aldı Ukrayna iş dünyası İngiltere’ye, başta un, tahıl, süt ürünleri, kanatlı eti ve yarı mamul ürünler, salça, bal, mısır, buğday ve diğer ürünler olmak üzere yüksek katma değerli malların ihracatını artırabilecektir.

Ukrayna Ekonomi Bakanlığı’ndan bildirildiğine göre anlaşma 12 ay geçerli olacak, ancak taraflar arasında anlaşma ile bu süre uzatılabilir.

Açıklamada “Bu sayede Ukraynalı işletmeler gelecekte katma değeri yüksek mal ihracatını artırabilecek. Öncelikle un, tahıl, süt ürünleri, kanatlı eti ve yarı mamul ürünler, salça, bal, mısır, buğday, meyve suları, mantarlar, şeker vb. . bahsediyoruz. Bunlar Ukrayna’nın geleneksel olarak İngiltere’ye ihraç ettiği ürünlerdir.” denildi.

İngiltere, Ukrayna’ya Brimstone gemisavar füzeleri ve Stormer uçaksavar sistemleri verecek

Böylece, bu adım Ukrayna üretiminin gelişmesine katkıda bulunacak ve döviz girişini artıracaktır.

2021’de Ukrayna ve İngiltere arasındaki ticaret cirosu neredeyse %57 artarak 2.2 milyar dolara ulaşırken, özellikle ihracat %62 artarak 1 milyar doları aşan bir hacme ulaşmıştı.

Avrupa Komisyonu’nun daha önce Ukrayna ihracatına yönelik tüm vergileri ve kotaları bir yıl boyunca kaldırmaya ve ayrıca devletlerin ithalatçılara yönelik gümrük kısıtlamaları yoluyla kendi üreticilerini geliştirmek için kullandıkları önlemler olan anti-damping tarifelerini durdurmaya karar verdiğini hatırlatmak gerekir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com