İngiltere, Ukrayna’ya Brimstone gemisavar füzeleri ve Stormer uçaksavar sistemleri verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brimstone gemisavar füzeleri, Stormer uçaksavar sistemleri ve 300 milyon sterlinlik diğer askeri yardımın Ukrayna’ya devredildiğini duyurdu. Ek olarak, Ukrayna düşman topçularını, ağır hizmet tipi insansız hava araçlarını, binlerce gece görüş cihazını tespit etmek için radarlar almalıdır.

Johnson bunu, metni İngiliz hükümetinin web sitesinde yayınlanan Ukrayna’daki Verkhovna Rada’ya online olarak seslenirken belirtti.

Johnson “Önümüzdeki haftalarda Birleşik Krallık’ta size Brimstone gemisavar füzeleri ve Stormer uçaksavar sistemleri göndereceğiz” dedi.

ABD’den Ukrayna’ya 5 bin Javelin, İngiltere’den 300 milyon sterlinlik askeri yardım paketi

Sivilleri saldırı altındaki bölgelerden tahliye etmek ve ayrıca yetkilileri korumak için zırhlı araçların zaten Ukrayna’ya gönderildiğini kaydeden Johnson “Bugün, şehirlerinizi bombalayan topçuların yerini tespit etmek için radarlar, kuvvetlerinizi beslemek için ağır yük uçağı ve binlerce gece görüş gözlüğü içeren 300 milyon sterlinlik yeni bir İngiltere Hükümeti yardım paketini duyurabilirim.” dedi.

İngiltere Başbakanı, diğer dost ülkelerle birlikte Ukrayna’ya silah, mali ve insani yardım sağlamaya devam etme sözü verdi.

Johnson, Ukrayna’yı hiçbir ülkenin bir daha saldırmaya cesaret edemeyeceği şekilde uzun vadeli güçlendirme hedefi gerçekleşene kadar Ukrayna’ya uygun desteğin sağlanacağını belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com