ABD’den Ukrayna’ya 5 bin Javelin, İngiltere’den 300 milyon sterlinlik askeri yardım paketi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
javelin fuzesi

Pentagon sözcüsü John Kirby’ye göre Ukrayna, ABD stoklarının üçte biri olan 5.000 Javelin tanksavar füzesi alacak. 6 Mayıs Cuma günü yeni bir parti gelecek. Batılı ortaklar, Ukrayna’ya acilen para ve silah şeklinde yeni askeri yardım sağlamaya hazırlanıyor.

ABD ayrıca stoklarının dörtte birini oluşturan 1.400’den fazla Stinger uçaksavar füzesini de Ukrayna’ya gönderdi.

Bu arada Başbakan Boris Johnson’ın Ofisi, 3 Mayıs’ta Ukrayna için 300 milyon sterlinlik (375 milyon dolar) yeni bir askeri yardım paketinin başbakan tarafından açıklanacağını söyledi. İngiltere, ayrıca Ukrayna’ya özel sivil koruma araçları gönderecek.

Rusya, Kırım’ı kontrol etmek için Herson’u uzun vadeli işgal etmeyi hedefliyor

Buna ek olarak, İngiliz yetkililer Brimstone füzelerinin transferi de dahil olmak üzere Ukrayna’ya gemisavar füzeleri tedarik etmenin yollarını arıyorlar. Askeri yetkililer ve analistler, Batılı ülkelerden Ukrayna’ya gelen topçu sistemlerinin Rusya ile savaşın gidişatını değiştireceğine inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com