Türkiye’den Ukrayna’ya yaklaşık yüz tır insani yardım gönderildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgal girişiminin başlangıcından bu yana, Türk hükümeti, vatandaşlar, büyükelçilikler, yardım kuruluşları, Ukrayna ve Türk iş dünyası temsilcileri tarafından toplanan yaklaşık 100 tır insani yardım Ukrayna’ya gönderildi.

Ukrayna’nın Türkiye Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Vasil Bodnar “Ukrayna’nın insani güvenliği konularında aktif olarak çalışmaya ve mümkün olan her şekilde yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği, Ukrayna halkı ve Türk tarafıyla birlikte kısa sürede 100’e yakın tırı insani yardımla doldurarak Ukrayna’ya göndermeyi başardık.” dedi.

Zaporijya’da haftasonu itibariyle bir buçuk gün sokağa çıkma yasağı

Büyükelçi, toplanan insani yardımın Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki noktalara dağıtıldığını ve teslim edildiğini kaydederek “Öncelikle gıda, gerekli şartlara sahip çadırlar, kişisel hijyen malzemeleri ile birlikte önemli miktarda ilaç ve ilgili tıbbi ekipman da teslim edildi.” dedi.

AFAD ve Kızılay’ın ilgili ekipleri, vatandaşlara aktif olarak yardım sağlamak için Ukrayna’da konuşlandırıldı diyen Bodnar “Toplanan yardımlara ek olarak, önemli miktarda nakit bağış toplamayı da başardık. Büyükelçilik, Ukrayna’nın ihtiyaçlarına yönelik bağış toplama kampanyasına destek olan ve katılmaya devam eden Türk iş dünyası temsilcilerine ve vatandaşlarına teşekkürlerini sunar. Türkiye’de söylendiği gibi birbirini anlamak için ortak bir dil konuşmak gerekmez, ortak değerlerde birlik olmak yeterlidir. Bunlar, Ukrayna’nın da şu anda savunduğu değerlerdir.” diye vurguladı.

Türkiye’de insani yardım toplama çalışmaları devam etmekte olup, koordinasyon, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Ukrayna’nın Antalya Konsolosluğu tarafından yürütülmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com