Ukrayna, yabancı öğrencilere vize verilmesini kolaylaştırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

6 Ekim Çarşamba günü, Ukrayna Bakanlar Kurulu, Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı öğrencilere Ukrayna’ya giriş vizesi verme prosedürünü basitleştiren girişimini desteklediğini söyledi.

yabancı öğrenciler

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy KulebaDış politika stratejisi, özellikle yüksek kaliteli bir eğitime sahip bir ülke olarak Ukrayna’nın imajının dünyada yaygınlaştırılmasını sağlıyor. Ukrayna’ya önemli ölçüde daha fazla yabancı öğrencinin gelmesi, Ukrayna ekonomisine daha fazla para bırakması ve ardından devletimize karşı olumlu bir tavırla eve dönmesi için vize verme prosedürünü basitleştiriyoruz. Yani, yabancı öğrenci sayısındaki artış, gelecekte Ukrayna’nın dünyadaki arkadaş ağını genişletmesine de izin veriyor.” dedi.

Basitleştirilmiş prosedürün, Ukrayna’nın yurtdışındaki büyükelçilik ve konsolosluklarının öğrencilere elektronik eğitim daveti temelinde vize vermesini sağlayacak diyen Kuleba “Dünya ülkeleri bugün yabancı öğrenciler için savaşıyor, onları uygun koşullarla çekmeye çalışıyor. Rekabet anlaşılabilir, çünkü ekonomi için büyük paralardan ve ülke imajına yapılan yatırımlardan bahsediyoruz. Bugün Ukrayna’nın bu küresel mücadelede rekabet gücünü artıracak önemli bir adım attık.” dedi.

Ukrayna-Macaristan sınırında kaçak Türk göçmenler silah zoruyla durduruldu

Kuleba, yeni prosedürün, Birleşik Departmanlar Arası Bilgi Sistemini kullanarak yükseköğretim kurumlarına işe alım ve yabancıların ve vatansız kişilerin eğitimini (staj) organize etmek için Ukrayna hükümeti tarafından onaylanan bir pilot proje çerçevesinde diğer departmanlarla ortaklaşa uygulandığını da sözlerine ekledi.

Yabancı öğrencilere vize verilmesine ilişkin basitleştirilmiş prosedür, bölümler arası sistemin uygulanması tamamlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yeni vize verme prosedürünün ne zaman yürürlüğe gireceğini de ayrıca bildirecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com