Rusya, Kramatorsk ve Severodonetsk’i ele geçirmek istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Фото: Facebook Сергея Гайдая

İşgalciler, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bu bölgelerdeki tüm saldırılarını başarıyla püskürtmesine rağmen, Donetsk bölgesindeki Kramatorsk’u ve Lugansk bölgesindeki Severodonetsk’i ele geçirmeye odaklandı.

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan mesajdaUkrayna savunmasını kırma ve ivme kazanma girişimlerine rağmen, Rusya büyük olasılıkla Kramatorsk ve Severodonetsk şehirlerini ele geçirmek için İzyum’un ötesine geçmeyi planlıyor. Bu yerlerin ele geçirilmesi Rus ordusunun konumunu güçlendirecek.” denildi.

ABD’den Ukrayna’ya 5 bin Javelin, İngiltere’den 300 milyon sterlinlik askeri yardım paketi

Savunma bakanlığına göre bu şehirlerin işgali, kuzeydoğu Donbass üzerindeki Rus askeri kontrolünü güçlendirebilir ve bölgedeki Ukrayna güçlerini kesme çabaları için bir sıçrama tahtası olabilir.

İstihbarat ayrıca Rusya’nın Donbass’ın kuzey kısmına doğru ilerlemek amacıyla İzyum yakınlarına 22 tabur taktik grup yerleştirdiğini bildiriyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com