Ukrayna, ülkenin batısındaki sellerin etkilerinin üstesinden gelmek için destek çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkenin batısındaki doğal afetlerin etkilerinin üstesinden gelmek için ortaklığı bulunan devletler ile NATO ve Avrupa Birliği gibi uluslararası kuruluşların genel merkezlerine başvuruda bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, “AB’nin Ukrayna temsilciliği ve Ukrayna’nın NATO’daki misyonu, AB kurumlarını ve İttifak yapılarını, AB sivil savunma mekanizmasını ve NATO Avrupa-Atlantik merkezini doğal ve insan kaynaklı felaketlere müdahale etmek için harekete geçirmeye çağırdı.” dedi

Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Ukrayna hükümeti, insanların yaşamını ve sağlığını, kritik altyapı tesislerini koruma ile doğal afetlerin ekonomik faaliyetler üzerindeki olumsuz etkisini azaltma çabalarında ortaklarının desteğine güveniyor.

Bakanlık, İçişleri Bakanlığı, Ulusal Muhafız ve Devlet Acil Servisi’nin uygun ekipmanlarla ek birimlerinin Ivano-Frankivsk bölgesine gönderildiğini ve Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun sel etkilerini gidermek için ek kaynak tahsis etme yetkisini Devlet Rezerv Fonu’ndan aldığını hatırlattı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com