Hollanda, Ukrayna’ya 2024 yılı için ek olarak 2 milyar avroluk askeri yardım tahsis etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Hollanda, Ukrayna'ya 2024 yılı için ek olarak 2 milyar avroluk askeri yardım tahsis etti

Hollanda hükümeti, Ukrayna’ya 2024 yılı için ilave 2 milyar euro askeri yardım ayırdı. Böyle bir karar, Kiev’in Rusya ile verdiği savaşa desteğin devam ettiğinin bir işaretidir.

Hollanda Savunma Bakanı Kaisa Ollongren‘a göre bu yardım, Hollanda’nın gelecek yıl Ukrayna’ya sağlayacağı daha geniş bir paketin parçası olup, yeniden inşa ve insani yardım için başlangıç tutarı olan 102 milyon avroyu içeriyor ve gerekirse yıl içinde artırılacak.

Bakan, Hollanda’nın çatışma sırasında Ukrayna’ya sağlayacağı toplam yardım miktarının yaklaşık 7.5 milyar avroya ulaşacağını da sözlerine ekleyerek “Benim için en önemli şey, gelecek yıl ilave 2 milyar avroluk askeri yardım sağlayacak olmamız. Bu, Ukrayna’ya desteği garanti etmemizi ve Ukrayna için son derece önemli olan sürekliliği sağlamamızı sağlayacak.” dedi.

Ollongren’e göre destek, Kiev’in ihtiyaçlarına göre sağlanacak ve modern insansız hava araçlarının tedariki de dahil olabilir.

Hollanda’dan Ukrayna’ya destek

Hollanda, Rus saldırganlığına karşı savaşta Ukrayna’nın müttefiklerinden biridir. Amsterdam, Ukrayna’ya sadece askeri değil ekonomik yardım da sağlıyor.

Örneğin Hollanda yakın zamanda mayın temizleme, mühimmat ve insansız hava araçlarına yönelik fonları içeren yeni bir askeri yardım paketinin devredildiğini duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir görüşme gerçekleştirdi. Taraflar, Ukrayna’nın savunmasının güçlendirilmesi ve Rusya’ya karşı yeni bir yaptırım paketi konusunu gündeme getirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com