Ukrayna inisiyatifi ele geçirdi, ancak kazanmak için uzun menzilli silahlara ihtiyacı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 fotoğraf: ABD Ordusu

Şu anda, Ukrayna ordusu Ruslarla savaşta inisiyatifi ele geçiriyor. Bununla birlikte, zafere ulaşması için 200 kilometreye kadar menzile sahip uzun menzilli silahlara ihtiyaç var.

Savunma Bakan Yardımcısı Vladimir Gavrilov’a göre, Ukrayna ordusunun tüm askeri planları tahminlere göre uygulanıyor, ancak Ukrayna ordusunun Rus işgalcileri yenmek için uzun menzilli, yüksek hassasiyetli silahlara ihtiyacı var.

Gavrilov “Modern savaşta esas olan, düşmanın konumunu bilecek ortamın yanı sıra uzun mesafelerde yüksek hassasiyetli vuruşlar yapabilmektir. Yani düşmanı uzaktan vurabilecek silahlara sahip olmaktır. 200 km’ye kadar” dedi.

Gavrilov’a göre Ukrayna şu anda sivilleri ve sivil altyapıyı korumak için öncelikle hava sahasını Rus balistik ve diğer füzelerinden koruyacak uçaklar edinme yolunda.

Bakan yardımcısı, “Savaşın üzerinden1 yıldan fazla süre geçti ve bize ihtiyacımız olan her şeyi sağlayan ortaklarımızla birlikte Rus işgalcileri yeneceğimizden eminiz.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com