İngiliz istihbaratı: Hasar gören Kırım köprüsü savaşın gidişatını etkileyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki duruma ilişkin İngiltere Savunma İstihbaratı bir güncelleme yayınladı ve hasar gören Kırım köprüsünün, Ukrayna’daki savaşın seyrini etkileyeceğini belirtti.

Twitter’da İngiliz Savunma Bakanlığı yayınladığı bir mesajla Kırım ile Rusya ana karasını bağlayan Kerç Köprüsü’ndeki patlama ve savaşa etkisini değerlendirdi.

İngiliz istihbaratına göre, Kırım Köprüsü’nde meydana gelen patlama sonucunda dört yol şeridinden ikisi yıkıldı. İşgalcilerin muhtemelen trafiği eski haline getireceğini ancak kapasitesinin önemli ölçüde azalacağını belirtti.

The Times: Silahlı Kuvvetlerin başarılı karşı saldırısı, savaşın yılbaşına kadar biteceğine dair umutları artırdı

İstihbarat, savaş ekipmanlarının güney cephesine aktarılmasında Kırım köprüsünün önemini vurguladığı raporunda “Demiryolu geçidindeki hasarın boyutu bilinmiyor, ancak kapasitesinde herhangi bir ciddi kesintinin Rusya’nın zaten gergin olan güney Ukrayna’daki güçlerini koruma kabiliyetini etkilemesi muhtemel” denildi.

İstihbarat, Kırım köprüsünün finansmanı ve açılışının Putin için de özel bir anlamı olduğunu ve inşaat müteahhitinin çocukluk arkadaşı Arkadiy Rotenberg olduğunu vurguladı.

Köprüdeki patlamanın Rus liderin 70. doğum günü kutlamasından birkaç saat sonra gerçekleştiğini belirten İngiliz istihbaratı, geçtiğimiz aylarda Putin’in eski koruması ve şimdi Rus Muhafızları komutanı Viktor Zolotov‘un köprünün güvenliğini alenen temin ettiğini hatırlattı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com