Devlet Acil Servisi: Kiev’in merkezine roketli saldırı. Ölü ve yaralılar var (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de sabah yaklaşık 08:15 sularında şehrin farklı bölgelerinde hava saldırısı uyarısı sırasında patlamalar duyuldu. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, başkentin merkezindeki Şevçenko semtinde çok sayıda patlama olduğunu bildirdi.

Devlet Acil Servisi sözcüsü Svitlana Vodolaga “Kiev’de farklı noktalara çok sayıda isabet sonucu yaralı ve ölü var. Bilgiler netleştiriliyor” denildi.

İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Geraşçenko Telegram kanalında, “Kiev’deki roketlerden biri Volodomirska Caddesi’ndeki Gruşçev anıtının bulunduğu alana düştü. Kurtarma ekipleri çalışıyor” dedi.

İngiliz istihbaratı: Hasar gören Kırım köprüsü savaşın gidişatını etkileyecek

Görgü tanıklarına göre, sivil araçlar yolun ortasında yanıyor, Kentte dumanların yükseldiği söyledi. İlk patlamalarının ardından Kiev’de yeni saldırıların yaşandığı belirtiliyor. Kiev’de 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı açıklandı.

9:15’te Kiev’de yine bir patlama sesi duyuldu.

Kiev belediye başkanı Kliçko Arkadaşlar! Rus barbarlarının Ukrayna’nın başkenti Kiev ve bölge merkezlerine yaptığı büyük bir terör saldırısıdır.

İşgalci Rusya tarafından Lviv, Jitomir, Ternopil, Hmelnitskiy ve Dnipro da füze bombardımanına maruz kaldı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Kiev’e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenskiy’nin ofisi de bu bölge bulunuyor.” denildi.

Gözlerin çevrildiği Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamalar yaptı. Zelenskiy, “Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya’da evlerinde uyuyanları, Kiev’de işe gidenleri öldürdüler. Maalesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın” ifadelerini kullandı.

Bugün Ukrayna’ya yapılan saldırıların haritası. Hava saldırıları devam ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com