Sivil halka karşı sürekli terör, Rusya’nın müzakerelere girmeyi açıkça reddetmesidir.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, sivil halka yönelik terörün Rusya’nın barış görüşmelerini reddetmesinin kanıtı olduğunu söyledi.

Pazar günü bir video mesajı yayınlayan Zelenskiy, “Rusya, 3 Ekim’den bu yana, yalnızca bu hafta en az 43 kişiyi öldüren Zaporoje’ye yönelik bir dizi füze saldırısına devam etti. Ayrıca Harkov’a, Donbass şehirlerine, Ukrayna’nın diğer şehirlerine de saldırılar oldu… İran insansız hava araçlarıyla yapılan hava saldırıları da oldu. Bunlarla sivil altyapıyı ve sivilleri vurdular.” dedi.

Zaporoje’ye gece roket saldırısı: 17 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Zelenskiy’e göre, “sivil halka karşı sürekli terör, Rusya’nın gerçek müzakerelerden açık bir şekilde kaçmasıdır.

Devlet düzeyinde terörün, dünyada sadece bir kişiyi değil, tüm uluslararası toplumu tehdit eden en korkunç uluslararası suçlardan biri olduğunu vurgulayan Zelenskiy “Rusya’nın bir terör devleti olarak resmi olarak tanınmasına, her düzeyde tanınmaya ihtiyacımız var. Herhangi bir Rus kuruluşuyla herhangi bir ekonomik teması sınırlamamız gerekiyor. Terörizmin sponsoru olamayız. Rusya’nın tırmanan her adımını her düzeyde net bir şekilde kınamaya ihtiyacımız var. İlgili karar birkaç gün içinde BM Genel Kurulu tarafından değerlendirilecek. Oylamadan sonra teröristlere gerçekte kime ve nasıl davrandıklarını göreceğiz.” dedi.

Zelenskiy Ukrayna’ya etkili hava savunma sistemlerinin tedarikini de hızlandırmaya çağırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com