Biden ve Scholz Ukrayna’yı görüştü: “Rus nükleer tehditlerinin son derece ciddi sonuçları olacak”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Alman hükümetinin basın servisi

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe Biden ile yaklaşan G7 ve G20 toplantılarının hazırlıkları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve sonuçlarının üstesinden gelmek üzerine neredeyse bir saat süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Alman hükümetinin basın servisi tarafından bildirildiğine göre görüşme sırasında liderler, Rusya’nın son zamanlarda Ukrayna topraklarını ilhak ettiğini açıklamasının, bir başkasının topraklarını zorla ele geçirme girişimi olarak görülmesi gereken ve asla kabul edilmeyecek olan BM Sözleşmesi ilkelerinin büyük bir ihlali olduğu konusunda anlaştılar. Bu durumu kınadılar ve ayrıca Rusya’daki “kısmi” seferberliğin ciddi bir hata olduğunu kabul ettiler.

İngiliz istihbaratı: Hasar gören Kırım köprüsü savaşın gidişatını etkileyecek

Mesajda, “Bu, Rus vatandaşlarının Başkan Putin’in yanlış hesapları için ne kadar acı bir bedel ödemesi gerektiğini bir kez daha gösteriyor” vurgusu yapıldı.

Scholz ve Biden ayrıca Moskova’nın son zamanlardaki nükleer tehditlerini sorumsuz bularak eleştirdiler ve böyle bir hareketin Rusya Federasyonu için son derece ciddi sonuçları olacağı konusunda anlaştılar.

Yayınlanan mesajda “Rusya’nın düşmanlıkların durdurulması için uluslararası taleplere uymayı reddetmesi, ülkeyi artan uluslararası izolasyona götürüyor. Hem Scholz hem de Biden, daha önce olduğu gibi, Putin’i düşmanlıkları durdurmaya ve silahlı kuvvetlerini tüm Ukrayna’dan tamamen geri çekmeye çağırdıklarını yinelediler.” denildi.

Almanya Başbakanı ve Amerikan başkanı, ABD ve Almanya’nın Rusya’nın saldırganlığına karşı mücadelesinde ve egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün restorasyonunda Ukrayna’yı desteklemeye ve Rusya’ya yaptırım baskısı uygulamaya devam edeceklerini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ayrıca liderlerin Kuzey Akım ve Kuzey Akım-2 gaz boru hatlarına yönelik sabotaj eylemlerini de ele aldığı belirtildi. Mesajda belirtildiği gibi, “Kritik altyapının hedeflenen ihlalleri kabul edilemez ve oybirliğiyle yanıt verilmesine neden olacaktır.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com