Rusya önümüzdeki günlerde yeni bir büyük saldırıya mı hazırlanıyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Yuriy Ignat, Ruslardan her an yeni büyük saldırılar beklenebileceğini; ancak yeterli roket üretimi için en az 1-2 haftaya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Teleton yayınında konuşan Ignat “Düşman, Ukrayna’yı kendileri için kullanmak, yeniden toplanmak ve potansiyellerini artırmak ve yeniden saldırmak için bir tür müzakereye, ateşkese ikna etmeye çalışmaktan vazgeçmedi. Saldırılar her an beklenebilir, çünkü Rusya Federasyonu da bizi bilinçsiz bırakma niyetinden vazgeçmiyor” dedi.

DTEK, Ukraynalıları enerji tasarrufu için kış aylarında ülkeyi terk etmeyi düşünmeye çağırdı

Gazetecinin Rusya Federasyonu’nun bugün veya yarın yeni bir büyük çaplı saldırı başlatıp başlatamayacağı sorusuna Ignat “Her gün bu kadar büyük saldırılar yapacaklarsa kesinlikle füzeleri kalmayacak. Bu yüzden üretim tesislerini sıkılaştırıyorlar. Rusya Federasyonu’nda küçük miktarlarda İskender füzesi var; ancak Ruslar Kalibre ve X-101 füzeleri üretmeye devam ediyor. Aynı zamanda yüksek teknolojili bir silah ise bir iki günde üretilmiyor, en azından stokları boş bırakmamak ve bir miktar biriktirmek bir iki hafta alıyor.” şeklinde cevap verdi.

Büyük füze saldırıları

Bu haftanın başında Rusya’nın Ukrayna’nın enerji tesislerine yönelik en büyük füze saldırısını gerçekleştirdi, Rusların Ukrayna şehirlerine 96 seyir füzesi fırlattı, bunlardan 75’i düşürüldü ve hedefe isabet edenler yaklaşık 30 tesise zarar verdi.

Bir gün sonra Ruslar yine Ukrayna’yı kitlesel olarak vurmaya başladığı; bu sefer sadece Dnipro’daki işletmeyi değil, ülkenin gaz üretimini de hedef aldılar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com