Rus özel servisleri Belarus nükleer santralinde provokasyon planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rus özel servisleri Belarus nükleer santralinde provokasyon planlıyor

Rus özel servisleri, başta Ostrovets NES olmak üzere Belarus’un kritik altyapı tesislerinde provokasyonlar planlıyor. Terör saldırılarından Ukrayna ve NATO’nun sorumlu tutulması planlanıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü raporunda “Yakın gelecekte Belarus topraklarında bir dizi terör saldırısının -kritik altyapı tesislerinde yapay olarak kışkırtılan insan yapımı felaketler- gerçekleşmesinin planlandığı biliniyor. AB ülkeleri ve Ukrayna’nın sınırlarında, özellikle Grodno ve Brest bölgeleri ana hedeflerden birisi. Başta Belarus Ostrovets nükleer santrali.” denildi.

İstihbarat raporuna göre terör saldırılarını gerçekleştiren kişiler için Belarus askeri üniforması giyerek kılık değiştiren çeşitli NATO ülkeleri ve Ukrayna vatandaşları olduğu iddia edilecek.

İşgalciler, Herson’daki müzelerden yaklaşık 15 bin eser çaldı.

Belarus KGB birimleri, İçişleri Bakanlığı ve sınır muhafızlarının şimdiden yüksek alarm durumuna geçirildiğinin belirtildiği raporda “Projenin geliştiricileri, tüm bunların Belarus ordusunun Ukrayna’ya karşı savaşa katılımını hızlandırması ve Belaruslular arasında Kremlin için gerekli kamuoyunu yaratması gerektiğine inanıyor.” denildi.

Ostrovets NES, 2020 yılında Aleksander Lukaşenko rejimi tarafından bir Rus projesine göre ve Rus parasıyla yapıldı. Uluslararası uzmanlar, inşaatın teknolojik ve çevresel standartlar ihlal edilerek gerçekleştiğine dikkat çekti. Avrupa Parlamentosu, Belarus nükleer santrali “Ostrovets” in güvenliğine ilişkin bir kararı kabul etti ve ticari işletmeye başlamasıyla ilgili derin endişelerini dile getirdi.

Çalıştırmadan hemen sonra, istasyonda ekipman patlamalarının eşlik ettiği birkaç ciddi kaza meydana geldi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com