Zelenskiy: Rusya ile müzakerelere başlamak savaşı dondurmak anlamına gelir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ile Rusya arasında barış görüşmelerinin şimdi başlaması, savaşın donmasına yol açacaktır. Diyalog, ancak Rus birliklerinin çekilmesinden sonra mümkündür.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘ Afrikalı liderlerle düzenlediği basın toplantısında “Bugün, görüşmemizde birkaç kez açıkça söyledim – işgalci topraklarımızdayken Rusya ile herhangi bir müzakereye izin vermek, savaşı dondurmak, acıyı ve ıstırabı dondurmak anlamına gelir.” dedi.

Ona göre Rusya, Minsk anlaşmalarının yardımıyla uzun bir süre tüm dünyayı aldatmaya çalıştı ve şimdi sadece eski ilkel aldatma taktiklerine geri dönmek istiyor.

Cumhurbaşkanı, “Ukrayna’yı kandırmak kesinlikle imkansız. Bir kez daha söyleyeceğim: gerçek barışa ihtiyacımız var ve bu nedenle Rus birliklerinin tüm bağımsız topraklarımızdan gerçek bir şekilde çekilmesi gerekmektedir.”

Afrikalı liderlerin Ukrayna ziyareti

16 Haziran’da Komorlar Birliği Başkanı, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Senegal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Zambiya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Mısır Başbakanı olmak üzere Afrika ülkelerinin yetkilileri çalışma ziyareti için Ukrayna’daydı.

Afrikalı liderlerin böyle bir ziyaretinin amacı, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşına ilişkin “barış girişimini” sunmaktı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com