ABD, İngiltere, Danimarka ve Hollanda yüzlerce füzeyi Ukrayna’ya nakletmek için güçlerini birleştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Danimarka, Hollanda, Birleşik Krallık ve ABD savunma bakanlıkları 15 Haziran’da ortak bir bildiri yayınlayarak Ukrayna’ya “yüksek öncelikli” hava savunma füzeleri tedarik etmek için işbirliği yaptıklarını duyurdu.

Bakanlıkların ortak açıklaması İngiltere hükümetinin basın servisi tarafından yayınlandı.
Ukrayna ordusunun dört müttefik devletten kısa ve orta menzilli hava savunması için yüzlerce füze almasıbeklenirken, kesin sayı belirtilmedi.

Ülkeler ayrıca Ukrayna’nın kritik altyapısını korumak ve karşı saldırı operasyonlarının başarısını sağlamak için gerekli uygun sistemleri ortaklaşa teslim etme konusunda da anlaştılar.

Ekipmanın teslimatı başladı ve birkaç hafta içinde tamamlanması gerekiyor.

Danimarka Savunma Bakanı Vekili Troels Lund Poulse “Bir grup ülkeyle birlikte artık Ukrayna’nın özgürlük mücadelesi için hayati önem taşıyan teçhizatı teslim edebildiğimiz için mutlu ve gururluyum. Bu teçhizatla Ukraynalılar, tıpkı beklenen taarruzlarında olduğu gibi, kritik altyapıyı ve sivilleri daha iyi koruyabilirler.” dedi.

Bakan, ülkesinin yaklaşık 2.94 milyar avro transfer etmeyi planladığını açıkladı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com