Zelenskiy Ruslara seslendi: Mariupol ablukanızın Leningrad ablukasından farkı nedir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya işgal güçlerinin Mariupol kendtinde yaptıklarını göstererek, Ruslara Mariupol ablukasının II. Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad ablukasından ne farkı olduğunu sordu.

Zelenskiy “Kuşatılmış Mariupol’da Rus uçakları, şehir merkezindeki Drama Tiyatrosu’na kasten ağır bir bomba attı. Yüzlerce insan bombardımandan saklanıyordu. Bina yıkıldı. Ölü sayısı bilinmiyor. Rusya’nın halkımıza, Mariupolümüze yaptıklarıyla kalpler kırılıyor. Donetsk bölgemize. Rusya vatandaşları! Mariupol ablukanızın II. Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad ablukasından ne farkı var?” diye sordu.

Rusya için savaş, utanç, yoksulluk ve yıllarca süren bir tecrit ile sona erecek

Ukrayna’nın, Rus işgalciler tarafından öldürülenleri asla unutmayacağını da belirtti.

Rus askerlerine: Silahlarınızı bırakın, savaş alanında ölmekten iyidir

Rus askerlerine de seslenen Cumhurbaşkanı “Silah bırakan her Rus askeri bir şans elde edecek. Hayatta kalma şansı. Özellikle onlara sesleniyorum. Bir savaş kazanına atılan askerlere. Bir başkasının savaşına. Ve hala hayatta kalan Rus askerlerinin geri kalanına. İnsanın kendini koruma içgüdüsü vardır. Bu, bizim topraklarımızda savaş alanında ölmekten iyidir.”dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com