Ukraynalılar, yetimlerin “hızlı evlat edinilmesi” konusundaki sahtekarlık hakkında uyarıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’ne bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yetimlerin hızla evlat edinilmesiyle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasına karşı uyarıda bulunuyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Telegram’da yayınladığı mesajda: “Kurtarılan yetimlerin fotoğrafları ve videoları sosyal ağlarda dolaşıyor. Bu materyallere ‘hızlı evlat edinme’ çağrısı ve Ukraynalı yetkililerin yetimleri ’emin ellere’ teslim etmeye hazır oldukları hakkında bir çağrı eşlik ediyor. Bunlar sahte haberlerdir! Bir çocuğu almaya hazır olanlar en iyi ihtimalle dolandırıcıların kurbanı, en kötü ihtimalle Ukrayna yasalarını ihlal etmek için tasarlandı. Sonuçta bir çocuğun satışı, devri veya alınması Ukrayna Ceza Kanunu’nun 146. maddesine tabidir ve 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılır.” dedi.

ABD Senatosu oybirliğiyle Putin’i savaş suçlusu olarak kınadı

Merkez, “Ukrayna yetimleri ‘dağıtmıyor’! Herhangi bir yardıma ihtiyaç duyulursa resmi olarak duyurulacak” diyerek “Ukrayna’da basitleştirilmiş bir prosedür olduğunu, ancak evlat edinme değil, vesayet veya himaye altına alma olduğunu hatırlatırız. Evlat edinme, vesayet veya koruyucu bakım prosedürleri uzundur. En basit prosedür, himaye prosedürüdür, ancak aynı zamanda en azından 7 belge ve özel eğitimden geçme gerektirir.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com