Lubinets: Etkili arabulucu olark Türkiye Kırım’daki siyasi mahkumlara yardım edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ukrayna Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiserliği Ofisi

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiseri Dmitriy Lubinets, Kırım’da bulunan siyasi tutukluların Ukrayna’ya iadesi konusunda Türkiye’nin yardımcı olabileceğini belirtti.

Lubinets Ukrinform’a verdiği röportaja “Türkiye’yi şu an itibariyle bunu yapabileceğini göstermiş tek bir etkili arabulucu görüyorum. Aralarında Kırım Tatarlarının da bulunduğu siyasi tutuklular tam olarak Türkiye’nin aracılığı ile bize geri döndüler. Bu eğilimin gelecekte de devam edeceğini umuyoruz.” dedi.

Büyük çaplı bir savaşın başlamasından önce Rusların Kırım ve Donbass’ta gözaltına aldığı toplam kaç Ukraynalı olduğu sorusuna yanıt veren Lubinets, yüzlerce Ukraynalı olduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ombudsman, Ukraynalı yetkililerin geleneksel olarak tutuklular hakkında Rusya Federasyonu’ndan bilgi alamadığını belirtti.

İnsan Hakları Komiserliği’nin Kremlin’deki tutukluların aileleriyle temas halinde olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Lubinets, böyle bir isteği olan ailelerle her zaman görüştüklerini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com