Newsweek: F-16 savaş uçakları muhtemelen zaten Ukrayna’da

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: ABD Hava Kuvvetleri

Newsweek, ABD hükümetindeki bir kaynağa atıfta bulunarak Amerikan F-16 savaş uçaklarının muhtemelen zaten Ukrayna’da olduğunu yazıyor. Bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.

Ukrayna ordusu son üç haftada sekiz Rus uçağını düşürdü. Ayrıca 26 Aralık gecesi “Novoçerkask” çıkartma gemisi imha edildi. Newsweek, Rus propagandacıların Ukrayna ordusunun tüm bunları F-16 savaş uçakları sayesinde başarabildiğinden endişe ettiğini belirtiyor.

Newsweek, “Ukrayna’nın Batılı müttefikleri, birkaç ay önce Kiev’e gelişmiş Amerikan yapımı F-16 uçağı sözü verdi, ancak bu türden ilk uçağın tam olarak ne zaman Ukrayna semalarında olacağı sorusu hala geçerliliğini koruyor” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kiev’in, Ukrayna’nın havada Rus hakimiyetine karşı koyma yeteneğini artıracak ve önemli Rus hedeflerine daha fazla saldırı gerçekleştirecek uçaklar talep ettiğinin vurgulandığı makalede “F-16’lar daha modern aviyonik ve radarlarla donatıldı; Ukrayna’nın eski Sovyet dönemi uçaklarında kullandığı NATO standardındaki silahları fırlatmak üzere tasarlandı” ifadesine yer veriliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com