Ukrayna, Rusya Federasyonu’nun Karadeniz Filosunun yüzde 20’sini imha etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna güçlerinin işgal altındaki Kırım’ın Feodosya bölgesinde bir Rus savaş gemisine 26 Aralık gecesi saldırması, “Ukrayna’daki savaşın çıkmaza girdiğine inananların yanıldığını mı” gösteriyor?

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps X mesajında “Son olay, Putin’in filosuna ait bir geminin imha edilmesi, Ukrayna’da savaşın çıkmaza girdiğini düşünenlerin yanıldığını gösteriyor! Son 4 ayda Rus Karadeniz Filosunun yüzde 20’sinin imha edildiğini farketmediler ” diye belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya’nın Karadeniz’deki hakimiyetinin sorgulandığını ve Büyük Britanya ve Norveç liderliğindeki yeni deniz yetenekleri koalisyonunun Ukrayna’nın denizde kazanmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

26 Aralık gecesi, geçici olarak işgal edilen Kırım’ın Feodosia şehrinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, limanda saldırı dronları taşıyan büyük Rus çıkarma gemisi “Novoçerkask”ı imha etmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com