Kuleba, AB’nin müzakereleri başlatma kararının Ukrayna ekonomisini nasıl etkilediğini anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Dışişleri Bakanı: Barış Formülü zirvesini düzenleme yönünde iyi bir hızla ilerliyoruz

AB’nin müzakereleri başlatma kararının ardından Asya ülkeleri Ukrayna’yı daha aktif bir şekilde ele almaya başladı

Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğinin yatırımcılar için yarattığı fırsatlar konusunda Asya ülkeleri Ukrayna’ya daha fazla yönelmeye başladığını vurgulayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba “Bu kararın alınmasından bu yana bir hafta geçti ve Dışişleri Bakanlığı’nda, Ukrayna’daki yatırımlarla alakalı Ukrayna’nın AB üyeliğinin kendileri için yarattığı fırsatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Asya ülkelerinden bize yapılan başvuruların sayısında bir artış görüyoruz.” dedi.

Dışişleri Bakanı, yatırımcıların artık Ukrayna’nın ortak pazarın bir parçası olacağından emin olduklarını, mahkemeler, hukukun üstünlüğü ve yolsuzlukla mücadeleyle ilgili kuralların Avrupa’da olduğu gibi Ukrayna’da da geçerli olacağını bildiklerini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’ya yatırım yapmakla daha çok ilgilendiklerini belirten Kuleba, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sinyalleri kelimenin tam anlamıyla bir hafta içinde gördük ve duyduk ve tamamen siyasi bir karardan müzakerelerin başlatılmasına kadar Ukrayna ekonomisinin geleceği açısından şimdiden pratik olumlu sonuçlara sahibiz.” dedi.

Ayrıca bakan, müzakerelerin zor olacağından da emin. Öngörüsüne göre güvenlik, siyasi ve hukuki bloklarda herhangi bir sorun yaşanmayacak ancak ekonomik çıkarlar konusunda müzakereler zor olacak.

Avrupa Konseyi’nin 14 Aralık’ta Ukrayna’nın AB’ye katılımına ilişkin müzakerelerin başlatılmasına karar verdiğini hatırlatalım.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com