Giderek daha fazla Rus askeri küçük gruplar halinde teslim oluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da daha fazla sayıda Rus askeri grupları teslim olmaya başladı. Bunun ana sebeplerinden birisi de, komutanları tarafından yapılan insanlık dışı muameleler.

Tavria bölgesi Savunma Kuvvetleri ortak basın merkezi sözcüsü Aleksandr ŞtupunTüm Rus askeri gruplarının teslim olmaya başladığını belirtmek gerekir. Düşmanın bunu yapmasının nedenlerinden birinin de komutanlığın insanlık dışı tutumu olduğu söylenebilir. Çünkü anlamsız saldırılarda bulunmayı reddettikleri veya başka bir suç nedeniyle onları çırılçıplak soyuyor – kış mevsiminde – soğuk çukurlara koyuyorlar, dövüyorlar ve ateş etmekle tehdit ediyorlar.” dedi.

Şu anda Rus ordusunun saldırı operasyonlarına katılmayı reddedenlerin sayısının arttığına dair veriler bulunduğunu belirten sözcü “Özellikle bu, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin 1. alt bölümlerinde kayıtlıdır” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ruslar arasında ölümcül saldırılara katılmayı reddetmenin niteliğine ilişkin bir soruya yanıt olarak, bunların şu anda bunu yapmayı açıkça reddeden küçük gruplar olduğunu söyledi. Sözcü, “Fakat giderek daha fazla sayıda işgalcinin saldırıları sabote ettiğini veya taklit davranış sergilediğini söyleyebiliriz” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com