Zelenskiy: Noel’de düşürülen Rus uçakları güzel havayı işaret ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy 2023 Noelinin “doğru havayı yarattığını” yazdı: Bir haftada beş Rus uçağı düşürüldü.

Zelenskiy “Savaş sırasında Noel Arifesi. Askerlerimiz sadece 30’a yakın “Şahed” ve birkaç roketi değil, aynı zamanda iki Rus uçağını da düşürdü. Sadece bir hafta içinde teröristlerin eksi beş uçağı var. Bu Noel, tüm gelecek yıllarımız için doğru havayı oluşturuyor.” diye yazdı.

Zelenskiy, “Ortaklarla müzakere olasılıkları. Hava kalkanımızı güçlendirme olasılıkları. Evimizi Rus teröristlerden koruma olasılıkları” diye doğru havaya dair olasılıkları sıraladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy ayrıca “Hava savunmamız ne kadar güçlü olursa, gökyüzümüzde ve yeryüzünde o kadar az Rus şeytanı olacak. Tüm askerlerimize doğrulukları ve kuvvetleri için teşekkür ederiz! Hem Noel’de hem de hafta içi, düşman saldırılarına karşı koyan ve nerede olursa olsun yılmaz bir duruş sergileyerek ülkemizin savunulmasıyla ilgilenen; doğuda, güneyde veya ülkemizin sınırlarında savaşta ve mevzilerde bulunan, insanları kurtaran ve tedavi eden herkese teşekkür ederiz.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com