Savunma Bakanı Ukrayna’nın 500 bin askere daha ihtiyaç duyduğunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Savunma Bakanlığı, yurtdışındaki Ukraynalıların seferberliğiyle ilgili açıklama yaptı

Ukrayna’nın saldırgan ile toplam uzunluğu yaklaşık 3500 kilometre olan temas hattını savunması gerekiyor. Bu hattı önemli ölçüde güçlendirmek için 500 bin kadar askerin seferber edilmesi gerekiyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov Suspilne‘ye verdiği röportajda hazırlanan seferberlik yasasına dair “İstikrarı sürdürmek gerekiyor, devam ediyor, karşı saldırı var. Ayrıntılara girmeyeceğim ama üst yönetim buna bir cevap vermek istedi. Ordu, Bakanlar Kuruluna “Lütfen bize bu sayıda kişiyi verin” derse: elbette Bakanlar Kurulu ve Verkhovna Rada, halihazırda hizmet verenlerle ne yapacağımızı ve harekete geçirmek istediğimiz kişiler ne yapacak diye soruyor. Bu nedenle istişarelere başladık ve toplum bu soruların cevabını bu yasa tasarısında bulacak.” dedi.

Ona göre ordu, hem halkı, hem de cumhurbaşkanını 25 ila 60 yaş arasındaki insanları harekete geçirme ihtiyacı konusunda ikna etmek için gerekli argümanları bulmaya çalışacak. Ancak bunun için öncelikle bu kişilerden kaçının askerliğe uygun olduğunu anlamak gerekiyor, bu nedenle tüm kategorilerdeki askeri sicillere ihtiyaç duyuluyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Umerov “Bundan sonra, şu anda olduğu gibi sokaklarda yaşanmaması için onları nasıl bilgilendireceğimizin ana hatlarını çizmek istiyoruz. Bundan sonra harekete geçmesini isteyeceğimiz kategorideki kişilerin sağlık muayenesinden geçmesini istiyoruz. Daha sonra onlara askerliği nerede ve nasıl seçebileceklerini açıklayacağız” diye izah etti.

Ukraynalı yetkililer seferberlik konusunda değişiklik hazırlığında ve önümüzdeki günlerde Verkhovna Rada ilgili yasa tasarısını kaydedebilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com