Yılbaşı gecesi Ukrayna’dan AB’ye kaçak gitmeye çalışan 4 Türk vatandaşı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’den gelen kaçaklar Polonya sınırı yakınlarında gözaltına alındı.

Yılbaşı gecesi AB’ye yasadışı olarak girme niyetinde olan dört yabancı, Lviv Sınır Müfrezesinin Rava-Ruska departmanına bağlı sınır devriyesi tarafından gözaltına alındı.

Bölge müfettişi, geceleri sınırda beliren ve Polonya sınırına doğru ilerleyen şüpheli yabancıları Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı’na bildirdi. Müdahale ekibi hızla olay yerine giderek grubu gözaltına aldı. Tutukluların yanlarında belgeleri olduğu ve Türk vatandaşı oldukları belirlendi. Yabancılar, teftiş için sınır birimine götürüldü ve “Yasadışı geçiş veya Ukrayna devlet sınırından yasadışı geçiş girişimi” sebebiyle hakların yasal soruşturma açıldı.

Kaçak geçiş yapmak isteyenlerin, Lviv ve Kiev’deki hava kontrol noktalarından Ukrayna’ya normal şekilde girdiği belirlendi.

Geçtiğimiz yıl Ukrayna sınır muhafızları yasadışı geçiş veya yasadışı geçiş girişimi nedeniyle 900’den fazla yasadışı göçmeni gözaltına aldı.

Bunlardan 220’den fazla kişi Polonya sınırında, 200’den fazlası Ukrayna-Slovak sınırında, 175’i Ukrayna-Moldova sınırında, 120’si Ukrayna-Romanya sınırında, 70’den fazlası ise Rusya sınırında gözaltına alındı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com