Paris’te Ukrayna’yı destekleyecek yeni bir uluslararası koalisyon kurulacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Сухопутные войска ВСУ

Ocak 2024’te yeni bir uluslararası topçu koalisyonu, Ukrayna ordusunun yeteneklerini desteklemek ve güçlendirmek için Paris’te çalışmalarına başlayacak.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Ivan Gavrilyuk‘a göre, Ukrayna’nın savunma kabiliyetini güçlendirmenin en önemli bileşenlerinden biri, Müttefiklerin modern topçu sistemleri tedariki sayesinde ateş gücünün artmasıdır.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, özellikle Sezar kundağı motorlu topçu sistemlerinin yardımıyla cephaneliğini genişletmeyi planladıklarını belirterek “Sezar kendi kendine tahrikli olup, savaşta yüksek verimlilik ve doğruluk gösterdi” diye ekledi ve 2024’te, Sezar’ın yangın kontrol testlerinin yapay zeka kullanarak yapılması planlandığını, bunun hem mühimmat kullanımını azaltacağını hem de hedefleri vurma veriminin %30 artacağını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Gavrilyuka, Fransız tarafına, Sezar’ın mühimmat miktarının artırılmasına aktif olarak katılma çağrısında bulunarak, Ukrayna’nın savunma kabiliyetinin korunmasında ortak çabaların önemini vurguladı.

Fransa’nın Ukrayna’ya 155 mm topçu mühimmatı tedarikini ikiye katlayacağı belirtildi. Ayda iki bine kadar mermi tedarik edecek. Teslimatların Mart ayı sonundan itibaren artması bekleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com