Austin, Umerov’a ABD’nin Ukrayna’ya yardıma yüzde yüz destek vereceğine dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Son görüşmede ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’a Ukrayna devletine yardım sağlanmasına yüzde yüz destek vereceğine dair güvence verdi.

Rusya’nın ABD veya Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya yardımı reddettiği yönündeki sahtekarlıklarının doğru olmadığını vurgulayan Umerov “Amerika Birleşik Devletleri hakkında konuştuğumuzda Ukrayna’yı ilgilendirmeyen birçok konu var. Meksika sınırındaki duvarla ilgili bir iç mesele var, tartışıyorlar. Burada Verkhovna Rada’da da durum böyle: eğer yeterli oyunuz yoksa, diğer gruplara gidip bir anlaşmaya varmanız gerekiyor, ancak bu grupların da bir şeyleri güncellemesi gerekiyor.Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı ile son görüşmemize göre yüzde yüz destek var ve Ukrayna meselesi şu anda tartıştıkları prosedüre göre gerçekleşecek. Deste devam edecek, asıl meselenin bu olduğunu vurguladı.” diye belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Savunma Bakanı, Ukraynalı yetkililerin bir savunma planı geliştirdiğini, bu konuyu ortaklarla tartıştığını ve işbirliğini sürdürmeyi planladığını kaydederek “Mali veya diğer türlü destek sorunu, ne yazık ki ihtiyaç duyduğumuz hacimlerde sahip olamadığımız ekonomimizi başlatana kadar sabit kalacak. Başladığımız dinamik budur: hiçbir şey statik değildir. Bazı araçlar, ekipmanlar, geç geliyor, süreleri doldu ya da sonra gelecekler, bunlar operasyonel konular, onlarla sürekli temas halindeyiz ve her zaman desteğin geldiğinin sinyalini veriyoruz ama bakmamız lazım.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com