ABD Dışişleri Bakanı Blinken Kiev’de: Karşı saldırıda ilerleme görüyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Kiev ziyaretinde Ukrayna’ya devam eden güçlü desteği gösterdiğini, ayrıca ABD’nin, Ukrayna’nın bir karşı saldırıda başarılı olması için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmak istediğini kaydetti.

Ukraynalı mevkidaşı Dmitryi Kuleba ile Kiev’de müzakerelerin başlamasından önce yaptığı açıklamada, “Buraya her geldiğimde, Ukrayna halkının, Ukrayna kuvvetlerinin ve Ukrayna liderliğinin olağanüstü cesareti ve dayanıklılığından etkileniyorum.” dedi.

Ukrayna’ya her şeyden önce Rus saldırganlığına karşı mücadelede ABD’nin Ukrayna’ya “sürekli ve kararlı desteğini” göstermek için geldiğini vurgulayan Blinken “Karşı saldırıda iyi bir ilerleme görüyoruz. Bu çok zor. Ukrayna’nın yalnızca karşı saldırıda başarılı olması için değil, aynı zamanda uzun vadede güçlü savunma kapasitesinde güçlü bir caydırıcılık sağlamak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğundan emin olmak istiyoruz.” dedi.

ABD’nin güçlü bir ekonomiyi ve güçlü bir demokrasiyi yeniden tesis etmek için ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam etmeye kararlı olduğunu da vurgulayarak “böylece Ukrayna sadece hayatta kalmakla kalmayıp gelecekte de zenginleşsin.” diye ekleyerek Kuleba ile arkadaşlığından bahsetti: “Ukrayna’da ABD’nin güçlü bir ortağı var. Sadece meslektaşıma değil, aynı zamanda arkadaşım Dmitriy Kuleba’ya da yakın olmak benim için her zaman özel bir mutluluk olmuştur.”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise “Blinken ile verimli, sonuç odaklı bir görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini” söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken 6 Eylül Çarşamba günü Ukrayna’ya geldi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com